Aktuální témata, která se týkají i tebe.

Národní týden manželství

Spokojené manželství není samozřejmost, ale vztah, který bychom měli rozvíjet“ – právě toto nám připomíná Národní týden manželství (NTM), který se koná vždy v týdnu okolo svátku sv. Valentýna. Během letošního ročníku NTM, který proběhne 10. - 16. února, se uskuteční více než 150 nejrůznějších akcí na podporu manželství po celé ČR.


Motto letošního ročníku „Ohromné maličkosti: Malé kroky k velkým vztahům“ vyjadřuje, že velké věci se rodí z drobných každodenních maličkostí. Ať už žijeme v manželství nebo ne, NTM nás vybízí: „Udělejme jen tak pro radost pár nesmyslně krásných činů pro ty nejbližší okolo“.

Konkrétně manželům chce NTM připomínat, ať „alespoň pro jeden jediný den uděláme svého partnera či partnerku středem našeho malého životního vesmíru - a uvidíme velké věci“. „I zdánlivě nepatrné detaily jsou součástí výsledné velikosti našich vztahů… Současný ročník národního týdne manželství lze chápat jako příležitost k tomu, abychom zvážili, jaké jsou ty detaily, jež se odrážejí v našich vztazích. Které z nich naše drahé polovičky vnímají libě – a nelibě.“

Photo Credit: birlewphotography via Compfight cc

Jan Frolík, tiskový mluvčí NTM, poskytl v roce 2012 rozhovor pro signály.cz o budování manželství v jeho prvních letech či o komunikaci. Prozradil nám také, jak se do NTM mohou zapojit mladí lidé, kteří zatím o manželství neuvažují.

Když si někdo myslí, že "manželství je dobrá věc", tak pravděpodobně nahlédnul zblízka (nejčastěji v rodině, kde vyrůstal) do nějakého manželství, které je pro něj vzorem (žel, někdy také odstrašujícím příkladem). Takový člověk, i když o manželství (ať už zatím nebo vůbec) neuvažuje, může povzbudit např. právě ty, od nichž se o manželství poučil (rodiče, sourozence,..), aby oni pro svá manželství něco udělali. Může říct třeba: "Mami, tati, víte, že je týden manželství? Koupil jsem vám lístky do divadla, abyste aspoň jednou za rok byli chvíli sami spolu. Mám vás rád a chtěl bych jednou mít takové manželství, jako máte vy".“

Více informací o Národním týdnu manželství najdete na webu: http://www.tydenmanzelstvi.cz/

 

Zobrazeno 1437×

Komentáře

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz